DNB Auto Finance rahoitusmarkkinoiden kärkipaikoille

Norjalaisen DNB finanssikonsernin ja Bassadone Automotive Nordicin yhteisyritys DNB Auto Finance Oy vakiinnutti ensimmäisenä kokonaisena toimintavuotenaan asemansa Suomen autorahoitusmarkkinoilla ja saavutti 9,1%* markkinaosuuden uusien henkilö- ja pakettiautojen rahoituksessa. Joulukuun markkinaosuus nousi 14,7* prosenttiin, tuoden yhtiölle markkinoiden kakkospaikan. Henkilöautojen rahoitusmarkkinaa tarkasteltaessa DNB Auto Finance oli joulukuussa markkinajohtaja 16,0 % markkinaosuudella. Suomen teillä liikkuu nyt yli 9 000 DNB Auto Financen rahoittamaa ajoneuvoa. Pohjoismaissa DNB on markkinoiden suurin autorahoittaja ja pohjoismaissa DNB:n rahoittamia autoja on kokonaisuudessaan noin 800 000 kpl.

Autoalalle koronan sävyttämä vuosi oli haastava. Alan odotettua nopeampaa elpymistä ensin vaihto- ja sen jälkeen uusien autojen kaupassa edesauttoivat kuluttajille suunnatut yksityisleasing- sekä muut kiinteään kuukausimaksuun perustuvat autorahoitustuotteet:

”Kuluttajien halukkuus rahoittaa auto kuukausimaksulla ilman huolta auton tulevasta arvosta on selkeästi noussut. Näiden tuotteiden lisääntynyt tarjonta meidän ja alan muiden toimijoiden toimesta auttoi varmasti autokaupan vilkastumista merkittävästi hiljaisen alkuvuoden jälkeen”, kertoo DNB Auto Finance Oy:n toimitusjohtaja Jussi Kattelus.

DNB Auto Finance toimii Suomessa ketterästi ja kevyellä organisaatiolla pyrkien mahdollisimman digitalisoituun toimintamalliin.

”Kehittyneet tuotteet ja pitkälle automatisoidut prosessit varmistavat rahan nopean kierron ja tuovat tehoa myös autoliikeasiakkaidemme toimintaan. Pyrimme kaikessa toiminnassamme siihen, että autoliikkeen on helppoa ja mutkatonta toimia kanssamme” sanoo DNB Auto Finance Oy:n myyntijohtaja Petri Nikunen.

Tulevana vuonna DNB Auto Finance ennustaa tarpeen mukaan joustavien, kuukausimaksullisten tuotteiden jatkavan voittokulkuaan. Toinen merkittävä kehitys automarkkinoilla on täyssähköautojen markkinaosuuden jatkuva kasvu.

”Vuonna 2020 uusista Suomessa rekisteröidyistä autoista 4,4%** oli täyssähköautoja ja tänä vuonna 10% ylittävä osuus on realistinen. Konsernimme kotimaassa Norjassa täyssähköautojen markkinaosuus vuonna 2020 oli 54% joten meistä sähköautojen markkinaosuuden kasvu ei jää kiinni”, haastaa Kattelus.

* lähde: Value Clinic
** lähde: Trafi