DNB on Suomessa uutena rahoitettavien sähköautojen markkinajohtaja

DNB Auto Finance Oy vahvisti asemiaan Suomalaisessa autorahoituskentässä maaliskuussa, jossa liikenteen sähköistyminen alkaa hiljalleen näkyä rekisteröintiluvuissa. DNB on Suomessa uutena rahoitettavien sähköautojen markkinajohtaja ja kaikista 1-3/2021 rahoitetuista uusista sähköautoista 31,8% oli DNB:n rahoittamia.

TOP 3 automallit DNB:n 1-3/2021 rahoittamista sähköautoista
1. Tesla Model 3 (189 kpl)
2. Hyundai Kona Electric (64 kpl)
3. Peugeot e-2008 (23 kpl)

Erityisesti sähköautojen hankinnassa joustavilla rahoitustuotteilla on merkittävä rooli. Rahoituksen avulla uudet sähköautot ovat helposti lähestyttäviä ja yhä useamman ihmisen saavutettavissa myös kuukausikulunsa osalta.

Kaikkiaan Q1/2021 oli menestyksekäs. DNB saavutti maaliskuussa 12,4% osuuden Suomessa ensirekisteröityjen henkilö- ja pakettiautojen rahoituksista, sijoittuen näin markkinoiden kolmen suurimman rahoitusyhtiön joukkoon. Koko ensimmäisen kvartaalin kumulatiivinen markkinaosuus kohosi vastaavasti 10,3%:iin.

DNB rahoittaa uusia ja käytettyjä autoja, uusilla autoilla on vahva rooli useiden maahantuojayhteistöiden kautta ja se on myös osa DNB:n kestävän kehityksen arvomaailmaa. Kun vanha auto vaihdetaan tuoreempaan, oli se sitten uusi tai käytetty, on se ympäristön kannalta aina parempi vaihtoehto kuin ajaa vanhalla autolla.

Ajoneuvotietojen lähde: Liikenne- ja viestintävirasto
Traficom, liikenneasioiden rekisteri