Uusien autojen markkina osoittaa elpymisen merkkejä

Koronan aiheuttama yleinen epävakaus heilutti radikaalisti myös Suomen autokauppaa, nyt on kuitenkin havaittavissa elpymistä.
Heinäkuussa ensirekisteröitiin 9 101 henkilöautoa, joka on 1,3 prosenttia viime vuoden heinäkuuta pienempi lukema. Koronatilanteesta aiheutunut ensirekisteröintien määrän lasku on alkanut kesällä vähitellen taittua, vaikka uusien autojen tilausten määrä romahtikin huhti-toukokuussa yli 50 prosenttia pitkän aikavälin keskiarvoa alemmas. Uusia henkilöautoja on kuluvan vuoden aikana rekisteröity 56 488, joka on 18,7 prosenttia vähemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Käytettyjen autojen kaupassa reipas käänne positiiviseen

Käytettyjen henkilöautojen kauppaa käytiin 6,0 prosenttia viime vuoden heinäkuuta vilkkaammin.
Käytettyjen autojen kauppa kääntyi kasvuun jo kesäkuussa koronan tuoman hetkellisen notkahduksen jälkeen.

DNB Auto Finance on vahvistanut markkina-asemaansa touko-heinäkuussa

Olemme onnistuneet vakiinnuttamaan asemaamme Suomen autorahoitusmarkkinassa ilahduttavan nopeasti. Suuri Kiitos tästä kuuluu tietenkin asiakkaillemme sekä kumppaneillemme, jotka ovat osoittaneet luottamusta tekemistämme kohtaan. DNB Auto Finance Oy saavutti touko- ja heinäkuussa oman markkinaosuusennätyksensä. Uusien henkilöautojen ensirekisteröinneistä yksityisasiakkaille saavutimme toukokuussa 13,10 prosentin markkinaosuuden. Kesäkuussa osuutemme nousi 15,09 prosenttiin ja heinäkuussa saavutimme jo 16,20 prosentin osuuden. Kumulatiivinen osuutemme markkinasta (1-7/2020) on 9,25 prosenttia.

”Olemme DNB Auto Financessa keskittyneet erityisesti uusien vähäpäästöisten ajoneuvojen rahoittamiseen. Koko autoalaa haastaneen tilanteen yli pääsemiseksi, olemme pyrkineet rakentamaan yhdessä maahantuojien sekä autoliikkeiden kanssa kuluttajille edullisia ja joustavia rahoitusmuotoja uuden auton hankintaan. Tarjoamme esimerkiksi mahdollisuuden 6 kuukauden lyhennysvapaaseen autorahoitusasiakkaillemme, haluamme näin tuoda turvaa myös autohankintaan. Yhä useampi asiakas harkitseekin edullista kuukausihintaista vaihtoehtoa julkisen liikenteen sijaan ja monelle oma auto on välttämättömyys josta ei voi tinkiä” -kertoo Petri Nikunen DNB Auto Financesta.

Lähteet:
aut.fi
ValueClinic / TrafiCom ensirekisteröintitilastot